tragisk händelse

Samma kväll som hembjudningarna på Ultuna så omkom en 26-årig veterinärstudent när han körde på ett träd. Det är möjligt att han var med på hembjudningarna men jag vet inte. Tycker bara att det är så läskigt att livet kan ta slut så snabbt. Han var inne på sitt 5:e år så han hade ju inte långt kvar på utbildningen och så slutar det så här. Jag har en bekant som även han läser till veterinär och beskrivningen stämmer ganska bra men tror och hoppas att den här olyckan inte rör honom. Men iof sig så är det ju lika tragiskt ändå att en så ung människas liv bara klipps av. Må han vila i frid.

Hembjudningar

En annan rolig grej under småttingveckorna var de s.k. hembjudningarna. Vi fick reda på att vi skulle delas in i grupper och åka hem till en professor för lite mingel. Först hade vi blivit bjudna på mat av småttingkommittén på Kåren och sen samlades vi i idrottshallen. Där räknades vi upp, men de äldre studenterna som skulle följa med hade olika konstiga utstyrslar på sig. Vi fick på oss ögonbindlar och leddes utomhus. Min grupp fick lindor kring benen och platsäckar träddes över våra huvuden. De hängde även vattenflaskor och en morot kring halsarna på oss.
Vi kördes iväg i en bil och släpptes så småningom av. Vi ombeddes att vänta en stund och kunde under tiden sjunga lite sånger (vi hade en CD-spelare med oss). Efter en stund hade vi fortfarande inte blivit hämtade så vi tog av oss ögonbindlarna. Vi stod i en skogsdunge och insåg att vi alla hade blivit utklädda till hästar! Vi hade även fått extra "proviant" med oss i form av mackor och öl. Vi hade även fått ett brev som gav oss ledtrådar till vart vi skulle ta oss härnäst. Ledtrådarna ledde oss till en liten damm i stadsparken (vi hade blivit avsläppta vid Studenternas IP så det var inte långt). Där väntade några av faddrarna och berättade att vi skulle leka. Vi delade oss i två grupper. En i varje grupp skulle springa fram till en skål med vatten med ett äpple i, ta en tugga av äpplet, och sen ta en sockerbit från en tallrik med mjöl - givetvis utan att använda händerna. Man blev minst sagt mjölig! Mitt lag vann så vi fick extra öl/cider som belöning.
Vi fortsatte mot stortorget där vi fick "medicin" av några "veterinärer". Medicinen bestod av någon slags drink tror jag.
Jakten fortsatte till Domkyrkan där vi fick dricka nåt annat alkoholaktigt ur en stor hink (med hjälp av sugrör). Då hade man fått i sig lite dricka kan man säga...

Domkyrkan var sista anhalt och vi skjutsades sedan tillbaka till Ultuna. Vi hamnade i en lägenhet i Gälbo där vi bjöds på mat och mer öl...Hamnade så småningom på Kåren (hur har jag glömt) där jag träffade mina klasskamrater. Var inte där så länge för en kompis mådde dåligt så jag och två andra gick med henne hem och sen har jag för mig att jag åkte hem (eller snarare vinglade hem) på min cykel.

Det kanske inte låter så kul men det här var nog nästan det bästa under småttingveckorna. Jag hade hur kul som helst. Det var verkligen en jätterolig upplevelse!

Sångboksmiddag I

Som en del i småttingveckorna (dvs nollningen) ingick även ett par middagar. Den första på SLU var småttingmiddagen som främst var för oss småttingar men även för "äldre" studenter. Klädsel var kavaj så folk var finklädda vilket var roligt att se! Killarna hade förstås kavaj och de flesta tjejer kjol eller klänning. Själv hade jag en cerise klänning som jag hade fixat om lite så den blev till en halterneck.

Middagen var väldigt trevlig. Vi samlades i kårhuset för en fördrink och där fick alla småttingar var sin sångbok! Sen begav vi oss så småningom in till matsalen. Där satt vi landskapsvis (enda middagen på Ultuna då man gör det). Jag hamnade vid ett bord med trevliga människor, däribland en kille som gick i min parallellklass på gymnasiet. Middagen blandades med mat, sång, snaps och avec. Kvällen avslutades sedan på kåren med dans och mer dricka för den som ville. Har för mig att det blev sent men osäker på hur sent. Kanske var det den natten jag gick hem barfota...?

Klassiska ursäkter

Köpte tidningen SOLO häromdagen och i den fanns det de vanligaste ursäkterna som killar säger när de inte är intresserade av en. Det var ganska skrattretande faktiskt för två av dessa uppräknade ursäkter passade klockrent in på det som D brukade säga till mig. Kanske var jag själv också lite naiv som till en början trodde på vad han sa, men samtidigt vill jag tro människor om gott.
I alla fall, "classy excuses" från D var "Du är för bra för mig" (inte just de orden men andemeningen var densamma) och "Jag har inte tid för en flickvän just nu". Tack så mycket för det! Jag offrade mycket i förhållandet med mitt engelska ex och inte har jag lust att göra det ännu en gång. Speciellt när det faktiskt är så att "He's just not that into you".

Drömmar

Har drömt en del konstiga drömmar på sistone och det är en av dem som jag har haft lite svårt att släppa. Kanske för att jag inte vet om den försöker säga mig något.
Jag drömde att jag träffade någon som jag blev blint förälskad i. Jag betedde mig som en liten skolflicka och svassade runt honom i tid och otid. I drömmen framkom att han var läkare och hade ett utländskt namn. Allt jag kunde se var honom och jag struntade i att folk skulle kunna ifrågasätta ett eventuellt förhållande mellan honom och mig. Även det faktum att han själv sa "jag är för gammal för dig" kunde inte avskräcka mig. Ingenting hände innan jag vaknade men fick ändå känslan att han var lockad. Något hindrade honom från att ta nästa steg, kanske var han gift vad vet jag. Tycker bara att det var en underlig dröm och undrar vad den försöker säga mig...

Bra dag

Ska ju som sagt försöka bli bättre på att blogga men hinner inte skriva om de "gamla" roliga sakerna just nu.
Idag har det i alla fall varit roligt i skolan. Vi hade först en föreläsning om genteknik som var jätteintressant (Livsmedlarna såg lite slokörade ut men va f'** de har ju fått fler föreläsningar förut som de gillar). Sen var vi på olika studiebesök. Jag och ett tiotal andra kom till Svanova som är ett biotechföretag som forskar om veterinärmedicin för att på det sättet få fram friskare djur som producerar bättre. Ql det oxå!
I skolan skulle folk köpa labbrockar (jag har redan en efter min tid på Mdh) och i Ultunabutiken hittade vi de kemiböcker vi ska ha på allmänkemin och de såldes för 99kr! Priset på internet för exakt samma bok är 576 kr så har man gjort ett fynd eller vad säger ni! That kinda made my day!

Ska strax på förfest hos en klasskompis på Gälbo så hinner inte skriva mer nu, men ska försöka skriva ett par rader imorgon igen!


Tentan

Läser just nu en introduktionskurs som heter gener och organismer i människans tjänst. Den första delen inriktade sig på evolution och nu har vi börjat läsa om livsmedel (vi läser ihop med livsmedelsagronomer).
Vi hade i alla fall en tenta på evolutionsavsnittet i onsdags. Samtidigt skulle vi lämna in en hemtenta på två större frågor. Jag missade att få resultatet på tentan i torsdags då jag då var hemma från skolan så jag mailade vår ansvarige lärare och frågade om resultatet. Jag var en poäng från godkänt på tentan men eftersom jag skrivit en så pass bra hemtenta så blir jag godkänd på kursen! Så det känns verkligen jätteskönt! Speciellt eftersom detta inte är någon favoritkurs precis...

Min klass

Den 28 augusti började jag bioteknologiprogrammet på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Lite spännt att gå till universitetet då jag inte alls visste vad för människor jag skulle komma att spendera de närmaste 2,5 åren med (de sista 1.5 åren får vi själva välja kurser).
Jag kunde dock väldigt snart pusta ut. Alla i klassen verkade trevliga! Vi hälsades välkomna av rektor mfl och sen fick vi göra ett diagnostiskt test (ganska svårt!) som faddrarna hade ordnat för oss småttingar (på Ultuna är man inte nolla utan småtting). Dagen fortsatte i samma stuk med småttingaktiviteter och dyl. Väldigt kul! Ännu bättre var att de i min klass klickade på en gång. Alla blev bra kompisar på en gång och så har det förblivit. Nu känns det som man har gått tre år ihop snarare än tre veckor. Och det är väl ett gott tecken!

Har haft mycket roligt med min klass. I skolan, på förfester, på kåren... - ja det är ett sant nöje att umgås! Så jag tror att de kommande åren kommer att bjuda på minst lika många roligheter som vi hittills har fått uppleva!

Bloggtime

Har tänkt länge nu att jag skulle blogga men har helt enkelt inte haft tid. Har varit i skolan hela dagarna (nästan)  och sen har det varit nollning på det. Jätteql förstås med allting men tyvärr kommer jag nog glömma skriva ner en del av allt det roliga som har hänt. Jag tänkte i alla fall blogga om varje grej var för sig så det inte blir så rörigt - det är mycket man har hunnit med i studentlivet redan på bara tre veckor!
Anyway, dags att blogga vidare. Here it comes...

RSS 2.0